The real Zoon Politikon

A fos o perioada in istoria Pamantului, acum 70-80 de milioane de ani, in care Pamantul de fost guvernat de o singura specie . Regele tuturor celorlalte specii. Dupa diverse incercari nereusite, Natura a creat animalul perfect.  A fost atat de multumita de creatia ei, ca l-a lasat sa stapaneasca toata suprafata Pamantului timp de aproape 20 de milioane de ani. O specie unica in istorie. Perfect adaptabil. Fara dusmani, in afara evident de cei din aceeasi specie. Ucigasul perfect. Pentru ca trebuia sa fie ascunsa aceasta realitate incredibila, oamenii de stiinta i-au pus un nume latinesc, care sa-l aduca la acelasi nivel cu un bondar de insectar : Tyranosaurus Rex.

De 6000 de ani, de cand a devenit constienta de ea insasi, o alta specie guverneaza lumea: Homo sapiens sapiens. Atunci cand membrii ei si-au deturnat atentia de la lupta cu celelalte specii si au inceput lupta intre ei, a aparut civilizatia. Au aparut, in ordinea asta, reguli, limbi, popoare, religii, societati, state, imperii. De fiecare data cand ne intrebam asupra justificarii regulilor intr-o societate (poate fi si cea internationala), ar trebui sa ne gandim in primul rand la T Rex. Desi opinia specialistilor e divergenta asupra aspectului, eu cred ca T Rex era destul de reticent la reguli.

PS. Dupa toate dovezile de pana acum, Pamantul nu si-a inlaturat singur regele care statea pe tron de 20 de milioane de ani. Acum 64 de milioane de ani, un asteroid a lovit Pamantul si i-a curmat domnia.

PS 2. Nu pot decat sa urez  lui homo sapiens sapiens sa domneasca cel putin atat timp cat fostul rege.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: