Sus Basescu. Elena Basescu.

Paradise Beach. E o plaja celebra din insula Mykonos. E una dintre putinele plaje in care gasesti oameni de peste tot.  Francezi, emglezi, italieni, greci, americani, elvetieni, australieni, pana si doi romani ametiti. Majoritatea intre 15 si 35 de ani (inclusiv cei doi romani ametiti). Pe plaja, lumea citeste sub umbreluta. Ce citesc oare tinerii intre 15 si 35 de ani din toata lumea? Pai echivalentele in tarile lor a revistelor Star, Story, Cancan, cel mult Cosmopolitan etc. (fetele), iar baietii echivalentele ProSport, Gazeta Sporturilor, cel mult FHM.

Acuma, ce-ati vrea sa citeasca? Critica ratiunii pure? Din ce sa traiasca tinerii, din ideile altora, care au si murit de altfel? Traiesc din modele, din povesti actuale, mondene si moderne in care se regasesc. De ce s-ar regasi un tanar din UK  in Churchill sau un spaniol in Rodrigo Diaz de Bivar (care nu doar ca a murit, dar nici nu e sigur ca a existat?) Eroii care ii inspira trebuie sa fie cat mai actuali. Cine sa le fie modele si repere, Napoleon si Simone de Beauvoir? Articolele din reviste sunt pentru ei. Tailor-made.

Elena Basescu exista. In carne si oase. Poate fi eroina, model de urmat, subiect de scandal sau bascalie, tinta pentru paparazzi sau altceva. E prezenta. Mai conteaza cum a ajuns prezenta in dezbaterea publica?  A fost ca un referendum. Nu asta e democratia, un „plebiscit de fiecare zi”? Un referendum in care se alege nu puterea politica, ci dreptul de exista in dezbaterea publica. orice ati zice, si aici conteaza numarul, nu calitatea voturilor. Orice accesare a unei informatii despre Elena ii da putere.  A cui e vina ca la noi in dezbaterea publica nu e niciodata ideea (un obiectiv sau mijlocul de a junge la el), ci persoana? E vina ei?

Atunci de ce sa nu intre in Parlamentul European? Conform doctrinei majoritare de drept constitutional, un Parlament trebuie sa fie oglinda societatii pe care o reprezinta (democratic, desigur).  Elena are legitimitate la noi prin prezenta sa ca obiect de interes in mediile prin care tinerii au viata sociala (Click, Cancan etc.). Nu numai la noi, ci la nivelul tuturor celor 27 de tari din UE. Elena Basescu e perfecta pentru Parlamentul European. Tailor-made.

PS. daca tot vorbim de Parlament, ma gandesc serios sa infiintez Partidul pentru Evolutia Nivelului de Inteligenta din Societate. Se baga cineva?

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. Diana
    iul. 28, 2011 @ 10:35:32

    Totuși, să rămânem senini, chit că politica e o curvă iar Domnia Voastră își bagă abrevierea elegantă în ea… 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: