De votat la Parlamentul European. Elena Basescu vs. Devotat

Elena Basescu are de azi, in sfarsit, un contracandidat serios la alegerile europarlamentare.  Numele lui este Devotat.  Devotat are si o sigla, DAO; nu, nu vine de la masina lui actuala Range Rover 4.2 Turbocharged, ci va fi pe placuta de la viitoarea lui masina (pe care, de cand cu criza, nu mai stie cand si daca o va lua).

Dragi membri PDL, angoasa voastra din cabina de vot (daca nu stiati, va trebui sa puneti stampila fie pe o lista lunga de nume sub sigla PDL, fie pe sigla EBA; nu se poate pe amandoua) poate fi curmata in fasa.  E simplu: Votati Devotat.

Dragi intelectuali, stiu ca nu v-ati lasat inselati de declaratia Drei Basescu cum ca unul din motivele pentru care va candida independent este intentia de a nu-i pune pe oameni sa aleaga intre Elena Basescu si intelectuali. NU. Oamenii trebuie sa faca alegeri clare, in cunostinta de cauza, si sa-si asume raspunderea pentru alegerea lor. Nu va lasati amagiti de soaptele constiintei voastre care se insenineaza brusc auzind: „E perfect asa, noi o sa votam lista PDL cu Mungiu-Pippidi, Traian Ungureanu etc., taranii o sa voteze cu Elena si toata lumea e multumita”. NU. Vrand ca voi sa puneti stampila pe PDL neconditionat, Elena Basescu a pus punctul pe „i”: pentru voi, ESTE O ALEGERE INTRE ELENA BASESCU SI INTELECTUALI. Devotat este un intelectual. O lista nu este un intelectual. Votati Devotat.

Dragi tineri care nu ati ajuns ceva in viata doar pentru ca sunteti copiii parintilor vostri si pentru ca acesti parinti au bani sau putere la un moment dat (si in general, au bani sau putere inca de pe vremea comunismului). Cat oare vreti sa mai tina starea asta? Aveti ocazia sa aratati ca nu va convine. Votati Devotat (daca nu va convine, desigur).

De ce Devotat? Pentru ca Devotat e altfel. Pentru ca Devotat, desi nu stie nimeni de el, exista. Sta in Romania, lucreaza umil la vreo multinationala sau, si mai umil, la vreo agentie guvernamentala, si i s-a luat de coalitii, partide, Mircea Badea, Sinteza Zilei si stiri apocaliptice.  Dar daca e sa merite cineva sa reprezinte Romania in Parlamentul European, acesta e Devotat.

Pentru ca probabil Devotat stie care e diferenta intre Consiliul Europei, Consiliul European si Consiliul Uniunii Europene. Poate ca Devotat are bunici la tara si stie ce inseamna sa puna UE cote la lapte. Poate Devotat e avocat si vede ca pe judecatorii din Romania trebuie sa-i faca cineva sa inteleaga  legatura intre faptul ca ei nu aplica nu stiu ce directiva si clauza de salvgardare cu care se trezeste Romania. Probabil  Devotat stie ce-i aia procedura de co-decizie si COREPER si criterii de convergenta si sunt slabe sanse sa scrie IQ comunitar in loc de „acquis”. Probabil Devotat a citit Dictionarul Blackstone de Stiinte Politice (si asta nu  in noaptea dinaintea alegerilor pentru presedintia Tineretului Liberal Democrat, ca nu a participat la ele), dar poate i-a citit si pe Alexis de Toqueville, Hayek si Fukuyama.  Probabil Devotat stie ca Akira Kurosawa este un fel de brand, dar nu de motocicleta japoneza. Probabil Devotat stie ca Belgia s-a despartit de Olanda pentru ca belgienii mancau la 1830 paine si olandezii cartofi, si poate mai stie de ce naiba sasii din Sibiu vorbesc acelasi dialect ca Luxemburghezii sau de ce croatii din Istria (peninsula aia in care se afla un oras ai carui locuitori cand vad niste romani le spun imediat sa nu mai rada) isi tin in dulap niste pasapoarte din 1940 pe care scrie Italia. A, si probabil ca Devotat are o diploma (pe care nu mai stie unde a pus-o) de la o universitate care se cheama Sorbona, College d’Europe sau King’s College care atesta ca a invatat Drept European sau Administratie Publica Europeana.

Desigur, Devotat are si puncte slabe. De exemplu, a fost complet lipsit de vizibilitate pana acum pentru ca n-a aparut in Cancan, Star, Story si alte reviste. Insa a promis solemn ca daca va fi ales va face tot posibilul sa stea mai mult in cluburi si sa creeze scandaluri (desi e cam fricos sa nu ia bataie…) ca sa fie cat mai apropiat fata de alegatorii sai. De asemenea, Devotat nu are sprijinul vreunei organizatii de partid care sa il ajute cu impartirea de fluturasi si strangerea de semnaturi. Totusi, Devotat face apel pe aceasta cale la organizatiile TDL din Bucuresti si din provincie, care a inteles ca o vor ajuta pe Elena Basescu cu strangerea semnaturilor.  Este clar ca cei din TDL, atunci cand vor ruga oamenii sa semneze listele, le vor pune sub nas si lista cu semnaturile pentru PDL, si cea cu semnaturile pentru EBA. Ce mai conteaza inca o lista, cea pentru Devotat? Nu trebuie sa se sperie ca ar face ceva ilegal, Devotat le da un pont: birourile electorale nu au un soft care sa verifice automat identitatea semnatarilor, asa ca pot lua semnaturi si pentru el.

Votati Devotat!!! Puneti stampila pe sigla DAO!!! Este (probabil, daca nu se inregistreaza alti candidati independenti sub siglele ABBA, BINGO si  CHINEZU EUROPEAN), prima pe lista pentru europarlamentare. Ca sa fie si mai usor de identificat, este exact inaintea siglei EBA.

Reclame

7 comentarii (+add yours?)

 1. annabell
  mart. 19, 2009 @ 11:48:18

  🙂

  Răspunde

 2. Cosmin
  mart. 19, 2009 @ 14:16:42

  Nu cred ca romanasul majoritar are vreo problema ca EBA e fata lu’ tata, ca e topmodel, ca are capu plin cu gel si ce mai zice lumea. In fond nici americanii n-au avut vreo problema cu GW Bush care era baiatul lui tata incult si agramat cat cuprinde la fel si JFK nu? EBA ca si basescu e de-ai nostrii dom’le pricepeti o data, clasa politica e produsul nostru al tuturor, n-a aterizat din cer. Cand om fi si noi ca nemtii sau suedezii la nivelul lor de seriozitate si constiinta civica atunci sa pretindem ca si oamenii nostri politici sa fie ca ai lor, pana atunci ciocu mic si joc de glezne. Crezi ca Devotat are vreun avantaj ca e ‘telectual? Uita-te la basescu ca nu e ‘telectual, n-a fost neam de neamu lui si nici n-o sa fie vreodata si care e treaba… e Presedintele Ales al Romaniei, arunca oase de ros la ‘telectuali gen Patapievici, TRU sau Toader Paleologu care dau din coada si-i ridica osanale. Are Devotat vreun avantaj ca n-are „Lenrovar”? Ma indoiesc, la popor tre sa te duci cu lenrovarul ca sa te voteze, romanii au gena caciulelii nu stiai?

  Răspunde

 3. annabell
  mart. 23, 2009 @ 14:46:51

  Problema e că atâta timp cât mergem pe ideea de „ciocu’ mic şi joc de glezne”, nici nu o să ajungem la nivelul „nemţilor şi al suedezilor”. Dacă nu avem pretenţii, nici şansa îndeplinirii acelor pretenţii nu o să avem.

  Răspunde

 4. Cosmin
  mart. 23, 2009 @ 15:06:43

  Pana la a avea pretentii noi romanii trebuie sa facem un lucru incredibil de simplu si in acelasi timp complicat pana la imposibil: sa respectam ceea ce promitem, ceea ce ne angajam ca facem, ceea ce ne iese pe gura zi de zi. „Pretentiile” nu cred ca ajuta la nimic.

  Răspunde

 5. annabell
  mart. 23, 2009 @ 16:32:34

  Eu am PRETENŢIA să-şi respecte şi alţii promisiunile. Şi am convingerea, că atâta vreme cât nu-i trag la răspundere, nu le solicit să-şi respecte promisiunile făcute public şi nu îmi exprim PRETENŢIA ca ei să-şi asume răspunderea pentru ele, nici prin vis nu o să le treacă că ar avea vreo responsabilitate. Evident, poate oricând veni oricine să mă tragă pe mine la răspundere pentru eventualele promisiuni de-ale mele nerespectate, pentru nepăsarea mea faţă de aşa-zisă datorie civică etc. Dar câtă vreme eu îmi respect obligaţiile, am şi PRETENŢIA să şi le respecte şi alţii. Şi am convingerea că nu o să facă doar din bunătatea lor sufletească, dacă nu le PRETIND acest lucru.

  Răspunde

 6. Cosmin
  mart. 23, 2009 @ 17:09:20

  Foarte frumos cu o singura obiectie: respectarea promisiunilor, a cuvantului dat se situeaza dincolo de bunatatea sufleteasca si de vreo datorie sau constrangere civica. Cred ca respectul pentru cuvantul dat si pentru vorba iesita din gura tine de educatie… dar am momente in care mi se pare ca e ceva chiar dincolo de educatie, ceva oarecum genetic, e o calitate pe care noi romanii nascuti poeti si cu multe alte calitati, nu o avem. Din pacate. Si de aici…

  Răspunde

 7. Paul
  mart. 31, 2009 @ 21:05:40

  Sunt de părere că Devotat trebuie să intervină aici şi să modereze discuţia. Altfel este posibil să se întâmple neprevăzutul şi să fie uitat la facerea listei.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: