Girofarul sau babița?

Cele 3 simboluri sfinte ale politicianului parvenit in si din politica dupa 1989: girofarul, diploma de doctorat si bancnota straina pusa pe fruntea manelistului care ii face dedicatii la chefuri.

In lipsa de sclipiri de inteligenta, folosesc girofarul. In lipsa de viziune, au antemergatori. Cum nu se pot legitima prin realizari in viata profesionala de dinainte de politica, trebuie sa se distanteze de populime prin escorta. Cum nu pot justifica realizari intelectuale nici macar la nivel de ortografie, trebuie sa aiba doctorat. Trebuie sa mearga repede, cu elicopterul sau coloana oficiala, ca sa nu vada poporul ca in realitate n-au nimic de aratat. Traficul groaznic (din cauza fraierilor care isi iau masina pe post de umbrela, nu din vina lor) nu trebuie sa-i incurce in timp ce isi dedica energia rezolvarii trebilor lor atat de importante, carora in insula aia mare din sudul Italiei li se spune „cosa nostra”.

Cred ca de-asta isi pun girofar si sirena. Sa ne aduca aminte constant, sonor, umilitor, ca tara asta nu e noastra, e a lor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: