Astenii colective, șucar colectiv. Dar moartea e pe barba ta, Claudiu

  • „Am indicii ca ignorarea normelor si a legilor a dus la aceasta tragedie”, spune presedintele statului. Corect, dar de catre cine, de catre patroni sau de catre functionarii de la primarie? Corect, dar noi vrem sa ajutam, spun iesenii indignati ca politia le-a blocat rotile la masinile parcate neregulamentar in fata clinicii care recolta sange.
  • Gata, am gasit solutia, spun o mana de oameni de bine: inchidem tot Centrul Vechi! Aaa, asta nu era in Centrul Vechi? Nu conteaza, inchidem cluburile in toata tara, si-asa se tampesc tinerii astia din noua generatie.
  • Cum, n-avea autorizatie PSI, ci era cu declaratie pe proprie raspundere? De maine sa fie toate firmele, indiferent de activitate, cu autorizatie! Chiar daca ar dura 6 luni deschiderea unei firme si s-ar reveni la sistemul automatizat de spagi din anii 90.
  • Televizunile, ca intotdeauna, si-au urcat audienta urcand pe maldarul nesperat de mare de cadavre, spun unii; nu e cazul cazul TVR, care, nenorocitii, platiti din banii nostri, nu au relatat deloc vineri noaptea evenimentul in regim de Breaking News.
  • Ambulantele private n-au dat nicio mana de ajutor, serviciul BGS era la 2 pasi de club; pai nu puteau, spun altii, sistemul de ajutor in caz de urgenta e monopol public, tot nenorocitul de Arafat.
  • Piedone (n-o sa credeti!) spune ca nu e raspunderea lui sa verifice conditiile de functionare PSI, DAR primaria le-a facut totusi control in urma cu o saptamana, probabil ca sa tina vie amintirea vremilor bune in care ravasea Piata Gorjului.
  • Ahaaa, iata dovada suprema ca statul e subdimensionat, zice stanga? Pai cum asa, cheltuielile cu siguranta si ordinea publica sunt aproape duble ca procentaj din PIB fata de media UE.
  • Extrema dreapta nationalista profita de ocazie sa scoata capul din clubul underground in care o ardea: exista poze clare din care rezulta ca tiganii din cartier ii buzunareau pe raniti; mda, exista si (cel putin) o persoana de etnie roma printre morti, dar e ok, o rezolvam in Photoshop.
  • Aloo, domnii cu mesajul „Coruptia ucide!”, nu va lasati folositi ca idioti utili in campania serviciilor secrete care vor sa profite de valul de emotie pentru proiectul lor de a-si aservi statul, prin DNA si alti magistrati securisti; bine, bine, dar… care stat?

Nu sunt multi dintre cei care mergeau regulat in cluburile din mediul underground si in marele club underground in aer liber care e Vama care nu fi baut cel putin o bere cu el. Claudiu Petre. Ultima lui prioritate in viata era sa adere la normele sociale. O curva de soarta cu tate mari a raspuns provocarii lui celebre de a-i atinge barba si l-a facut sa primeasca Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler. Un barbat adevarat joaca ruleta din hashtagul lui Claudiu (#oribembereoribembere) nu doar cu prietenii ci si, cand trebuie ajutati alti oameni, cu propria viata.

Claudiu ducea, la Bucuresti, o viata normala, la fel ca orice guru al cluburilor din orice alta tara normala. Cand se lasa seara, intra in underground, in general la concerte, bea bere ori bea bere si facea recenzii pe un blog. Sute de oameni ca el fac asta in statele normale. Doar ca, vedeti voi, Claudiu nu traia intr-un stat normal. Cel mai mic multiplu comun al atributiilor oricarui stat de pe lumea asta este siguranta fizica a cetateanului. Intr-un stat normal legea PSI se si aplica, iar functionarii de la primarie veniti in control (cu doar o saptamana in urma) vedeau ce era de vazut. Intr-un stat normal, sistemul ultra-performant de la Spitalul de Arsi ar fost facut (pe 8,5 milioane de euro) pentru a fi folosit, nu doar pentru a fi inaugurat (acum 7 luni!).

Statul român nu mai exista. Ca si cu Undergroundul, traiam cu iluzia ca e viabil. Nu mai are carne si viscere, au ars cum a ars carnea pe copiii aia din club. A ramas din el doar o mana de oase ruginite, o ramasita de sistem limfatic prin care curg banii in si din bugete si cateva simboluri fade pe care le flutura politicienii.

Intre care cel mai important e, desigur, girofarul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: