I had a dream. A very bad dream.

Se facea ca se aniversau 7 luni de la ‪#‎colectiv‬ si erau alegeri locale. Si rezultatele erau groaznice.

Se facea ca in toata tara fostii primari cu dosare penale, care candidau ca independenti pentru ca partidele, chipurile, nu ii mai sustineau, castigau. Toti. Si singurul alt independent care castiga o primarie era un tip, la un sector din Bucuresti, despre care unele surse spuneau ca e demn reprezentant al lumii interlope.

Se facea ca in CGMB intrau doar 5 partide si, a doua zi dupa alegeri, PSD si PNL faceau alianta pentru a-i impiedica pe ceilalti sa-si bage nasul in afacerile lor. Si Baia Mare avea primar ales din puscarie cu 70% din voturi.

Singurul candidat PNL care castiga un sector din Bucuresti era cel care isi facea poze cu fostul primar atat de hulit de comunitatea #colectiv. Si, in alt sector, candidatul tanar si onest al PNL nu reusea sa-l bata pe fostul primar versat, corupt si cu un partid facut peste noapte, desi nu erau candidati nici de la USB, nici de la PMP, nici de la M10.

Se facea ca principala problema a Bucurestiului devenea nu lipsa de piste de biciclete, galerii de arta contemporana si de sisteme Park and Ride, ci caderea in mainile unor clanuri de interlopi care isi adusesera contributia la alegeri si acum isi imparteau zonele, ca in anii 90.

Si se facea ca alesii locali cu probleme penale, energizati de rezultate, isi inteteau presiunile asupra partidelor parlamentare ca sa ia naibii puterea de la guvernul tehnocrat, sa mai indulceasca legile achizitiilor publice si sa le mai taie din riscul de condamnare.

Si, cel mai rau, era un vis din care nu mai puteam sa ma trezesc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: